Untitled Document

Wie zijn wij?

Marna Kroese, instructeurIk ben Marna Kroese, getrouwd , 55 jaar, en wij hebben een zoon van 18 jaar. Ik ben altijd "verslingerd" geweest aan alles wat met sport te maken heeft.

Na de middelbare school was er voor mij geen enkele twijfel, ik ben naar het CIOS gegaan. Na het afronden van deze opleiding, heb ik met veel plezier een aantal jaren als bewegingstherapeute in een verpleeghuis gewerkt.

Vorig jaar werd ik, via collega's, geattendeerd op het Nordic Walken. Ik ben toen op het internet gaan zoeken en kwam uit op de website van Nordic Walking Nederland. Ik kon me eerlijk gezegd niet voorstellen dat zoiets zulke grote vormen aan zou gaan nemen.

Toch heb ik me ingeschreven voor de cursus "Nordic Walking-instructrice", bij de INWA. Al gauw werd ik enthousiast, er gebeurde meer met mijn lijf, dan dat ik aanvankelijk had gedacht, terwijl ik een fanatieke hardloopster was. Ook de combinatie met bewegen in de natuur, is mij op het lijf geschreven.

Nadat ik de opleiding had afgerond, ben ik vrijwel direct cursussen gaan geven. Dat is nu alweer 10 jaar geleden. Op dit moment is het "Nordic" gevoel ook hier in Flevoland tot leven gekomen. Waren het eerst de vrouwen en ouderen die een cursus kwamen volgen, nu steeds meer echtparen en steeds vaker jongeren.

Verschillende leeftijden, verschillende doelgroepen, het kan allemaal. Wil de één Nordic Walking leren om zijn/haar conditie te verbeteren, de ander wil sporten zonder teveel de pijnlijke gewrichten te belasten, of wat meer stabiliteit door het gebruik van de poles(stokken). Kortom voor elk wat wils.

Inmiddels heb ik de volgende DEELCERTIFICATEN bij deINWA behaald:

  • Nordic Walking en aandoeningen :Hartfalen,Artrose,Diabetes,Cara en COPD
  • Nordic walking en Gewichtsreductie
  • Nordic walking voor ouderen
  • Nordic walking Sportniveau (nordic running)
  • Nordic Walking als voorbereiding op de wintersport
  • Vervolgtrainingen
  • UKK-wandeltest-leider
  • Ook ben ik in het bezit van een reanimatiediploma

Jeanet SweersIk ben Jeanet Sweers en verzorg de VERVOLGgroepen uit Lelystad. Bedoeld voor 55-plussers regio Lelystad.

Klik hier om terug te gaan